Grezhel, het horloge en de man op de draak

Jonas vindt een oud zakhorloge op de rommelzolder. Als hij het opent ziet hij sprookjesachtige dingen die hij niet voor mogelijk gehouden had. Jonas gelooft niet in sprookjes, maar zijn nieuwsgierigheid brengt hem dichter bij het zakhorloge.

Op een nacht opent hij het opnieuw en wordt hij naar een magische wereld gesleurd. Met behulp van zijn draak moet hij lastige opdrachten uitvoeren om de inwoners van Sjen’na te helpen.

Reis je mee naar Sjen’na? Beleef samen met Jonas het avontuur dat deze uitverkorene te wachten staat!

Fragment:

Met bevende vingers friemelde hij aan het kapje dat de wijzerplaat van het horloge bedekte en het sprong met een zachte ‘klik’ open. De wijzers waren van een zilverkleurig metaal, de cijfers hadden een gouden kleur en de wijzerplaat was van parelmoer. Dunne straaltjes fel wit licht schenen om de randen van de wijzerplaat heen, zodat het horloge een kleine zon leek. Jonas zag op de achterkant een raar vierkantje met een gat erin. Het leek op een slot en het was gemaakt van steen. Het stond in schril contrast met de kleuren van de rest van het merkwaardige voorwerp. Er stonden ook letters op. Hij pakte het horloge in zijn handen en bekeek het met veel interesse.

De vreemde tekens die erop stonden kon hij niet ontcijferen, maar hij dacht dat de letters die als een cirkel om de rand kronkelden de betekenis van die tekens waren.

Schermafbeelding 2015-12-02 om 12.10.52

 

€19,95

Jonas Dubelaar, Grezhel, het horloge en de man op de draak is in mei 2014 uitgegeven en als herziene versie uitgekomen in januari 2016. Het boek is verkrijgbaar in alle (online) boekwinkels. Online te bestellen via deze link. Het boek is sinds kort ook te leen bij de bibliotheek. 

 

 

 

 

 

Ja, ik ontvang graag de eerste 3 hoofdstukken van "Grezhel, het horloge en de man op de draak"

* indicates required